Ajuntament de Montornès del Vallès
Facebook Instagram

Contactar

93 568 63 67 - (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Teatre Social

 

Algunes opinions consideren que tot el teatre és social: i això és així perquè sense el grup el teatre no existeix. El teatre és un acte comunicatiu entre persones: actors i públic. En alguns formats de teatre social la divisió entre el públic i els actors es trenca expressament per a generar reflexió i canvi. El teatre és un recurs que ens permet articular propostes d'expressió amb Ilenguatges tan diversos com la dansa, la plàstica, la música, l’expressió corporal, l’expressió oral i l’escrita, etc., vinculats en un projecte comú en que els participants poden trobar el millor espai per a desenvolupar-se.

 Els beneficis que aporta aquest treball són molts, però potser, entre els més importants, existeix el fet de facilitar processos comunicatius (expressivitat, receptivitat i escolta), desenvolupar la sensibilitat, l’empatia, el reconeixement i gestió d’emocions o el sentit de la responsabilitat vers un projecte comú i la possibilitat de generar reflexió i canvi de conductes, tant a nivell individual com comunitari.

 Si analitzem més a fons per què, a aquesta manera d’entendre el teatre l’anomenem social, ens poden sorgir diferents possibilitats: 

  • Perquè els continguts de les obres són de denúncia
  • Perquè es proposa apropar el teatre i el món de la cultura a tot el món
  • Perquè es refereix a fer teatre amb col·lectius desafavorits
  • Perquè es refereix a fer teatre per a col·lectius desafavorits
  • Perquè s’utilitza el teatre com a eina d’intervenció socioeducativa

 Quan parlem de teatre social no sempre ens referim a fórmules clàssiques de fer teatre sinó que, freqüentment, ens referim a fórmules tant diverses com performances, clown, accions de carrer, circ, combinacions de tots aquests (i d’altres) llenguatges escènics, etc. que ens permeten treballar per a uns objectius socials. En moltes ocasions, quan parlem de teatre social, parlem de joc dramàtic o dramatització i, en aquestes ocasions, el concepte fa més èmfasi en el procés de creació que en el producte final, ja que aquestes són visions del teatre social amb una finalitat educativa més marcada.

 L'Aula de Teatre està present  a serveis i entitats com:

ASPAHID

Centre Infantil La Peixera

Centre Juvenil Satèl·lit

Escola Can Parera

Escola Marinada

Escola Mogent

USEE de l'Escola Mogent

Escola Sant Sadurní

Taller per a dones