Teatre
I per què una formació teatral?
És cosa ben apresa que l’expressió dramàtica pot col·laborar de manera important en la formació global de la persona i que és una magnífica eina per educar la percepció i el coneixement de la realitat. Fer teatre exigeix fer un important esforç d’anàlisi i interpretació de la realitat que ens envolta i, per sobre de tot, implica comunicar-se amb els altres, transmetre informació, sentiments, accions, etc.
El teatre com a activitat de participació ajuda a desenvolupar capacitats personals com la imaginació, l’observació, la creativitat, l’expressió oral i corporal, etc. i, a partir del joc simbòlic, el joc dramàtic i el joc teatral, ens dona la possibilitat de treballar matèries tant diverses com la música, la plàstica, la literatura i la història entre altres. El teatre ens permet aprendre a ser, a conviure, a fer, a aprendre i a transformar creant.
El teatre enforteix el treball en equip, promou la confiança i desenvolupa la participació. Els alumnes aprenen més de si mateixos i dels altres, a la vegada que superen possibles sentiments d’inseguretat recolzats pel sentiment de grup en una fita teatral comuna. Tot això afavoreix l’autoestima i millora l’autoimatge. Per a la persona que lluita per descobrir el seu propi jo, el teatre és també una aventura oberta, sense límits ni espais fixos...
A l’Aula de Teatre podem experimentar amb les idees, amb els conceptes formals, transportar a l’escenari imatges quotidianes del món que ens permeten investigar i descobrir reaccions i comportaments potser encara no coneguts i on, utilitzant els personatges, ens podem posar en la pell dels altres.
Des de l’Aula de Teatre treballem per fer del teatre una eina de formació global i una aventura, un desafiament, un repte, una recerca. L’inici d’un viatge cap el desconegut, cap a nosaltres mateixos…