Ajuntament de Montornès del Vallès
Facebook Instagram

Contactar

93 568 63 67 - (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Música per a la Comunitat

Des de l'Escola no només impartim classes i tallers dins la nostra Escola, sinó també hem realitzat formacions amb altres col·lectius de persones. Actualment estem realitzant un taller d'iniciació a la guitarra flamenca als Instituts, però també hem realitzat Música en Família a la Llar d'Infants Pública "El Lledoner", i també música per a persones amb discapacitat.

 

Big Vent Marinada

Aquest projecte s'imparteix a l'Escola de primària Marinada de Montornès del Vallès des de 2020, realitzant classes de clarinet, flauta travessera, saxo, trompeta i trombó. Amb l'objectiu de democratitzar l’accés a l’educació artística a través de la pràctica instrumental en grup a l’escola, com a eix vertebrador de la formació integral dels alumnes, és una proposta que s'integra al Projecte Educatiu amb la voluntat que la música, la seva força i el seu factor socialitzador pugui esdevenir un element de canvi en els seus alumnes, incidint positivament en la seva motivació, actitud, implicació i rendiment escolar.

És també un projecte incorporat al programa AraArt del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

 

Iniciació a la guitarra flamenca als Instituts

Des de l'Escola Municipal de Música impartim un taller d’introducció a la guitarra flamenca, en format de classes pràctiques col.lectives, dissenyat pedagògicament per iniciar-se en l’aprenentatge dels ritmes i acords bàsics del flamenc.

Es tracta d’un tast que ofereix la possibilitat de conèixer aquest instrument en un taller de música comunitària, i dóna opció a l’alumnat de continuar la seva formació en tallers posteriors de més nivell o bé en classes individuals d’instrument.

Amb aquest taller ens plantegem els següents objectius:

- Desenvolupar capacitats personals com l’observació, la creativitat, la concentració o la capacitat d’esforçar-se per assolir objectius

- Estimular la comunicació, la cooperació i el treball en equip entre els participants

- Treballar aspectes musicals com l’oïda, el sentit del ritme i la intuïció musical

- Introduïr-se en les diverses tècniques d’execució pròpies de la guitarra flamenca i assimilar nocions bàsiques al voltant de les estructures harmòniques i rítmiques de la música flamenca

- Començar a tocar la guitarra amb acompanyaments i peces de nivell senzill

Actualment, estem impartint aquest taller a l'Institut Vinyes Velles de Montornès.

 

Taller de guitarra als usuaris del Centre Infantil La Peixera

Des d'aquest curs 2018-19 hem engegat un taller de guitarra a La Peixera, com una activitat més dins del Projecte Educatiu d'aquest Centre Infantil, ubicat al barri de Montornès Nord.

Els objectius són similars als mencionats anteriorment, adaptats a cada alumne participant al taller.