Ajuntament de Montornès del Vallès
Facebook Instagram

Contactar

93 568 63 67 - (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Llenguatge Musical

Fa uns deu anys que estem implementant un Pla d'Estudis del Nivell Elemental on es treballen els continguts del llenguatge musical des de tres punts de vista diferents, resultant una metodologia innovadora que ens defineix com a escola.

I des del curs 2017-18 tenim definits tres blocs 3 blocs de continguts diferents, que alhora s'interrelacionen. Hi ha un primer bloc general del llenguatge musical, on els alumnes treballen aspectes la lectura melòdica i rítmicomelòdica, lectura cantada, teoria musical, treball auditiu, etc.

El segon bloc és la música en grup, on els alumnes de 1r i 2n curs realitzen Veu i Cor, on treballen en format coral aspectes com l'afinació i l'escolta. A partir del 3r curs, realitzen el Laboratori, on poden tocar música en grup i treballar la creativitat a l'Aula de Tecnologia Musical de l'Escola.

I el tercer bloc es compagina amb el ritme i les noves tecnologies. Al ritme es treballen tots els aspectes rítmics de la música, amb l'ús d'instruments de percussió i la percussió corporal. I finalment els continguts d'audició, dictat i entrenament auditiu es treballen a l'Aula de Noves Tecnologies, un espai equipat amb ordinadors, targetes de so, auriculars, teclats MIDI i micròfons per treballar aquests continguts. Hi podrem treballar amb programes d'entrenament auditiu, recursos pedagògics a Internet, així com aplicacions creades en entorn Java pels propis professors d'informàtica musical per treballar els continguts programats.