Ajuntament de Montornès del Vallès
Facebook Instagram

Contactar

93 568 63 67 - (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Dansa Creativa i Contemporània

Dansa Creativa (de 6 a 11 anys)

Les classes es basaran en jocs i exercicis d’expressió corporal i dansa creativa (basats en  l’espai, diferents formes i imatges, imitació, oposició, qualitats de moviment, parts del cos, escolta i treball per parelles o grup) i la rítmica (mètode Dalcroze d’aprenentatge del ritme a través del moviment).

A partir de Bàsic II (de 8 a 9 anys) inclourem exercicis posturals d’alineament, tonificació i consciència corporal. Les tècniques d’improvisació i composició instantània ocuparan també una part considerable del programa.

Al nivell d’Aprofundiment (de 10 a 11 anys) ens centrarem en l’assimilació d’una bona base tècnica i moviments bàsics de dansa moderna i contemporània (Tècniques Limón, Klein, i Release), a més de potenciar la sedimentació i maduració del coneixement i la pràctica de les tècniques d’improvisació i composició instantània.

 

Dansa Contemporània (a partir de 12 anys)

Treballarem explorant la mobilitat del nostre cos al mateix temps que l’entenem i l’ubiquem en l’espai (diferents nivells en relació a terra). Classes basades en les tècniques Release, Limón, Klein i Axys Sillabus.

Ens centrarem en trobar una manera de moure’ns orgànica, més articular que no muscular, és a dir “economitzant ” l’energia. Donarem especial èmfasi a l’alineació de l’esquena i les cames analitzant-la des de la relació del cos amb el terra, ja sigui en el nivell baix (esquena en contacte amb el terra, eix horitzontal), mitjà (mans i peus o genolls a terra, eix horitzontal o inclinat) o dempeus (peus com a base de l’eix vertical)

El treball de les tècniques d’improvisació i composició és una part important del programa. Amb elles aprenem a observar allò que creem a mesura que anem creant, parant atenció als paràmetres bàsics de la coreografia i la lògica compositiva (ritme, espai, dramatúrgia...)