Ajuntament de Montornès del Vallès
Facebook Instagram

Contactar

93 568 63 67 - (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

L’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre treballa en un protocol contra les violències masclistes

Docents de l'Escola de Música de Montornès a la formació "Construïm espais segurs: la prevenció de les violències sexuals". (Imatge: Doble Via
11/04/2024

El document marcarà el procediment a seguir en cas que es produeixin situacions de violència masclista al centre, així com estratègies per prevenir-les. Una comissió formada per quatre docents de l’escola farà seguiment del pla i gestionarà accions per garantir la protecció de l’alumnat.

La comunitat educativa del poble fa un pas més en la prevenció de les violències masclistes. L’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre de Montornès està treballant en l’elaboració d’un protocol per prevenir, detectar i tractar possibles casos que es puguin donar al centre.

En l’elaboració del document s’estan seguint les directrius del document marc del Protocol per la detecció, prevenció i actuació davant l’abús i l’assetjament a les Escoles Municipals de Música, Dansa i Centres de les arts, impulsat per l’ACEM (Associació Catalana d'Escoles de Música) i la Diputació de Barcelona.

Durant el juliol de 2023, el claustre del professorat va seguir la formació Construïm espais segurs: la prevenció de les violències sexuals. L’entitat Doble Via els va impartir el curs, de 16 hores, a través de la Diputació. A la sessió, els i les docents van tractar qüestions com les causes estructurals de les violències sexuals i les estratègies per abordar-les.

A partir de la formació, s’ha constituït una comissió de seguiment integrada per quatre professors/es de l’escola, amb una figura de Coordinadora de Benestar i Protecció. El grup serà l’encarregat de fer un control, l’avaluació i la difusió del protocol. També sensibilitzarà la comunitat educativa del centre envers les violències sexuals i gestionarà accions per garantir la protecció dels infants, joves i persones adultes que en formen part.

Segons les previsions, el protocol entrarà en funcionament el curs vinent.

Font: web municipal