Recomanació per a les famílies: FamilyTips, una eina digital per acompanyar les famílies en l’ús de les pantalles
L’app és fruit de les reflexions sorgides a les trobades de l’Espai de Debat Educatiu (EDE) de Montornès del curs 2021-22, dedicades a l’ús de les pantalles en infants i joves. Està disponible de manera gratuïta a Google Play per a dispositius mòbils amb sistema Android.
Les famílies i les persones que es dediquen al món de l’educació tenen una nova eina a l’abast per acompanyar els infants i joves en l’ús de les pantalles. Es tracta de l’app FamilyTips, una aplicació per a dispositius mòbils dissenyada en base al treball desenvolupat per l’Espai de Debat Educatiu de Montornès durant el curs 2021-22, amb l’assessorament del Crític, el Pla de prevenció en el consum de drogues, pantalles i riscos associats de la Mancomunitat del Galzeran.
Al voltant de 120 persones han assistit a la presentació de l’app aquest dijous a la tarda al Teatre Margarida Xirgu. Professionals del CRÍTIC han mostrat les diverses prestacions de l’aplicació, que dona informació detallada i aporta reflexions per capacitar les famílies amb una mirada crítica sobre l’ús de les pantalles.
L’app està estructurada en tres blocs. El primer és un joc de preguntes per avaluar els coneixements de les persones usuàries sobre les pantalles, mentre que el segon inclou imatges de situacions familiars diferents per analitzar els usos dels dispositius mòbils i les televisions. El tercer i darrer apartat és un recull de consells per a la capacitació familiar.
L’aplicació FamilyTips és gratuïta i està disponible a Google Play per a dispositius Android.
L’impacte de les pantalles en infants i joves
La presentació de l’app ha inclòs una conferència a càrrec del reconegut psicòleg, pedagog i periodista Jaume Funes, anomenada L’univers digital i la construcció de la salut mental. L’expert ha donat pautes a les famílies i professionals assistents per comprendre la repercussió de les noves tecnologies en infants i joves, i propiciar-ne un ús adequat sense demonitzar-les.
La xerrada ha comptat amb la col·laboració de la Biblioteca de Montornès i està finançada per la Diputació de Barcelona a través del programa “Altres Veus” de la Gerència de Serveis de Biblioteques.
Font: web municipal