Facebook

Contactar

93 568 63 67 - (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Les escoles de Montornès s’uneixen amb el videoclip de la cançó “Mirall de Pau”

Alumnes de l'Escola Mogent
Cantata Mirall de Pau - 2021
Cantata Mirall de Pau - 2021
Alumnes de l'Escola Sant Sadurní
Cantata Mirall de Pau - 2021
Alumnes de l'Escola Can Parera
Cantata Mirall de Pau - 2021
Alumnes de l'Escola Palau d'Ametlla
Cantata Mirall de Pau - 2021
15/07/2021

L’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre ha impulsat la gravació d’un videoclip per mantenir l'esperit de la tradicional cantata de les escoles del poble, que per segon any es va haver d'anul·lar per les restriccions sanitàries. Més de 200 alumnes de 3r, 4t i 5è han participat en l’enregistrament del vídeo.

La cantata de les escoles de Montornès és un projecte interdisciplinar que l’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre promou des de fa gairebé 20 anys amb l’objectiu de facilitar un espai de trobada artístic entre tots els centres educatius del poble.

Les restriccions sanitàries a l’hora de barrejar grups en un únic espectacle han comportat que, per segon any consecutiu, s’hagi anul·lat la cantata. Per mantenir viu l’esperit d’aquest projecte compartit, l’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre l’ha convertit en una experiència artística diferent amb la interpretació d’un mateix tema musical de manera col·lectiva.

Així, més de 200 alumnes de 3r, 4t i 5è de les escoles Can Parera, Mogent, Marinada, Palau d’Ametlla i Sant Sadurní han cantat i ballat Mirall de Pau, amb música de David Melgar i lletra de Gibert d’Artze. L’equip docent de l’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre ha triat la cançó per posar en valor la música i l’art en els moments difícils de la pandèmia. Des de l’àrea de dansa, les professionals han creat moviments coreogràfics que els infants han après amb els i les docents de cada escola.

El projecte ha culminat aquest mes de juny amb la gravació de les coreografies i les veus a cada centre de primària.

Fins al 2019, les cantates de les escoles tenien lloc a espais com la Carpa Polivalent El Sorralet o el pavelló del Complex Esportiu Municipal Les Vernedes amb l’alumnat de les cinc escoles cantant, i els i les estudiants de música, dansa i teatre tocant a l’orquestra, ballant i representant i narrant l’espectacle.

Podeu veure el vídeo CLICANT AQUÍ.

Font: web municipal