Facebook

Contactar

93 568 63 67 - (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Aprovades les actuacions del Pla Educatiu d’Entorn per al curs 2020-2021

Entrada de l'Escola Mogent
Escola Marinada
26/10/2020

El Pla Educatiu d’Entorn a Montornès es manté com a una eina global per donar resposta a totes les necessitats educatives que sorgeixen al municipi, en qualsevol àmbit. I l'Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre, també hi forma part.

La comissió representativa institucional del projecte s’ha reunit en els darrers dies per aprovar la memòria del Pla del curs passat i donar llum verda a l’actual. El pressupost previst per a les actuacions programades fins a l’estiu de l’any que ve se situa a l'entorn dels 210.000 euros.

El Pla Educatiu d’Entorn a Montornès es manté com a una eina global per donar resposta a totes les necessitats educatives que sorgeixen al municipi, en qualsevol àmbit.

En els darrers dies, la comissió representativa institucional del projecte s’ha trobat a l’Ajuntament per aprovar la memòria del document 2019-20 i tirar endavant el Pla 2020-21.

Segons les previsions, el nou programa tindrà una dotació pressupostària aproximada de 210.000 euros. El projecte donarà continuïtat a les accions del curs passat i incorporarà novetats com la contractació d’una consultora externa que realitzarà un projecte d’orientació acadèmica o l’elaboració d’un catàleg municipal d’activitats extraescolars.

Quant al balanç del Pla 2019-20, se n’han destinat prop de 173.000 euros a diverses propostes educatives. Entre elles hi ha hagut els tallers d’estudi assistit promoguts pels Serveis Socials i l’entitat REIR; les comissions específiques dedicades a temes com l’orientació dels joves, la coeducació o la diversitat funcional; o una jornada formativa sobre la gestió i la resolució de conflictes amb monitors i monitores de menjador de les cinc escoles de primària.

A més, durant el confinament l’Ajuntament ha cedit dispositius electrònics, connexions wifi i material escolar a l’alumnat i a les famílies. També els ha donat assistència des d'espais com el Fem els Deures o l’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre. Aquestes accions de suport estan valorades en gairebé 25.000 euros.

L’educació, un eix transversal

L’Ajuntament desenvolupa el Pla Educatiu d’Entorn des del curs 2016-17 a partir d’un conveni amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

L’objectiu del projecte és donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves. D’aquesta manera, es pretén treballar per la convivència i la cohesió social, així com afavorir l’èxit educatiu de l’alumnat en totes les dimensions: personal, acadèmica, social i laboral.

El Pla també contempla la promoció de l’educació intercultural i dels estils de vida saludable.

Per a més informació, podeu clicar AQUÍ.

Font: web municipal