Facebook

Contactar

93 568 63 67 - (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Es constitueix la Xarxa d’escoles municipals de música i arts

17/11/2017

La nova Xarxa d'Escoles municipals de Música i arts, impulsada per la Diputació de Barcelona, té la intenció d'incorporar tots els ajuntaments de la demarcació de Barcelona que disposen d'escoles municipals d'educació musical i artística, com és el nostre Centre.

En el marc de la primera de les Jornades Educació Artística i Municipi, celebrada al Col·legi d'Arquitectes de Barcelona, s’ha constituït la Xarxa d’escoles municipals de música i arts. Actualment, hi ha 107 municipis amb 122 centres que apleguen més de 30.000 alumnes, i un d'ells és Montornès del Vallès.

El diputat d’Educació, Rafael Homet, ha reconegut el compromís del món local amb el desenvolupament de l’educació artística des de la proximitat i va afegir que «des la Diputació de Barcelona considerem que l’impuls d’aquesta xarxa ha de servir per generar un espai d’intercanvi i de coneixement horitzontal entre els centres, contribuir a integrar actuacions de suport tècnic, material i econòmic així com possibilitar l’aprenentatge compartit».

Amb aquesta Xarxa, es busca la consolidació d’un sistema de xarxes de centres educatius de titularitat municipal que pretén reforçar l’acció dels governs locals en el desenvolupament del Servei d’Educació de Catalunya. Una estratègia que va començar amb la creació de la xarxa d’escoles municipals de persones adultes i la xarxa d’escoles municipals d’educació especial, que té previst completar en els propers mesos amb la creació de les xarxes d’escoles municipals d’escoles bressol municipals i que acabarà aglutinant gairebé 600 centres educatius municipals.

Fonts: Diputació de Barcelona