Ajuntament de Montornès del Vallès
Facebook Instagram

Contactar

93 568 63 67 - (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Actuació amb alumnes de violoncel en un acte de memòria històrica

Secció de violoncels de les 3 escoles

Dia i hora: dimecres 14/04/2021 a les 18:30h

Lloc: Plaça de la República

Organitza: Ajuntament de Montornès del Vallès

El proper dimecres dia 14 d'abril, a Montornès es farà un acte de memòria històrica on hi actuaran alumnes de violoncel, amb la col·locació de tres plaques Stolpersteine a la plaça de la República.

Les plaques stolpersteine són una iniciativa de l’artista alemany Gunter Demnig. Se n’han col·locat més de 50.000 en 21 països europeus. L’artista es trasllada als llocs per col·locar-les personalment.

A Catalunya, els ajuntaments de Girona, Sabadell, Granollers, els Guiamets, Olesa de Montserrat, Manresa,Torà, Sanaüja, Tarroja de Segarra, les Oluges, Granyena de Segarra, Talavera, Ribera d’Ondara i Cervera, entre d’altres, han impulsat la col·locació de plaques Stolpersteine (pedres de topada) en record dels catalans deportats als camps nazis.

Les Stolpersteine són llambordes quadrades de 10cm x 10cm fetes de formigó i cobertes d’una fulla de llautó on es graven les dades de persones empresonades i deportades. Es col·loquen al paviment de davant dels edificis o llocs on les víctimes van viure o treballar en llibertat abans de l’empresonament o la deportació. Cada llamborda és única i es realitza a mà, com a gest de respecte i humanitat que vol contrastar amb l’exterminació industrialitzada dels nazis.

Més informació: AQUÍ