Ajuntament de Montornès del Vallès
Facebook Instagram

Contactar

93 568 63 67 - (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Actualitat de música: L'esperit de la revolta remença torna a posseir Montornès

30/05/2017

A l'entorn de 2.500 persones van seguir dissabte la quarta edició de La Remençada. Aquest cap de setmana Montornès també ha acollit la primera fira del Pagès de Remença i una caminada per conèixer els escenaris reals dels fets històrics que inspiren el musical.

La Remençada continua entestada a convertir-se en una cita cultural destacada en el panorama cultural del territori i dissabte ho va tornar a demostrar. Més de 2.500 persones van seguir el musical que recrea la darrera batalla de la Guerra dels Remences, lliurada a Montornès el 4 de gener de 1485.

Entre el públic hi havia, a més de l'alcalde, José A. Montero i altres regidors de l'Ajuntament, nombrosos representants d'entitats, empreses col·laboradores i municipis de l'entorn. A les primeres files s'hi va poder veure, entre altres, l'alcalde de Vallromanes i president del Consell Comarcal, David Ricart, l'alcaldessa de Vilanova, Yolanda Lorenzo, el director de l'empresa Gomplast, SA, Jordi Galtés i la primera padrina de l'esdeveniment, la cuinera Ada Parellada.

La representació es va iniciar a la zona d’aparcament dels carrers de Narcís Monturiol i de Francesc Layret, on es van poder veure els quatre primers actes. Després actors i públic es van traslladar pel carrer Major cantant el tema central de l'espectacle fins a l’escenari de la plaça de Pau Picasso on es va viure el moment culminant de l'obra amb la batalla de pagesos contra soldats i el desenllaç de la història.

Com a complement a l'espectacle, dissabte es va celebrar la primera edició de la Fira del Pagès de Remença al carrer Major i diumenge al matí al voltant de 60 persones van participar en una caminada per conèixer els escenaris reals dels fets històrics que inspiren el musical.

La Remençada amb pas ferm cap el futur

Per quart any consecutiu, l'esforç i dedicació de l'Associació La Remençada ha permès fer vibrar Montornès amb aquest musical ideat per l’escriptor local Xavier Bertran i musicat pel compositor Xavier Baurier. La direcció teatral ha anat a càrrec de Toni Figuera. Més d'un centenar de persones intervenen per fer possible l'espectacle.

Enguany l'esdeveniment ja ha figurat com a destacat en l'agenda del portal "Barcelona és molt més" que impulsa la Diputació de Barcelona.

A més de créixer com a espectacle, La Remençada és llavor d'altres projectes i obres que ja tenen entitat pròpia com La Sardana de la Remençada, del compositor Xavier Baurier; el recitat coral Els Crits dels Remences amb guió de Xavier Bertran i nombrosos guions de teatre infantil de temàtica medieval.

Font: web municipal