Ajuntament de Montornès del Vallès
Facebook Instagram

Contactar

93 568 63 67 - (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Actualitat de Música: Més de 3.000 persones vibren amb La Remençada

06/06/2016

Per tercer any consecutiu, l’espectacle de “La Remençada” ha sortit als carrers. Enguany ha doblat el nombre d’espectadors i ha conviscut amb la fira medieval que ha animat el centre durant el cap de setmana. Enhorabona als actors, en especial als que també són alumnes de l'Escola!

Més de 3.000 persones van assistir dissabte a la tercera edició de ‘La Remençada’, el gran espectacle musical de Montornès que recrea la darrera batalla de la Guerra dels Remences, lliurada a Montornès el 4 de gener de 1485. A més de l'alcalde, José A. Montero, i altres representants municipals, entre el públic hi havia el director general de Cultura i Associacionisme de la Generalitat, Lluis Puig i l'alcaldessa de Vilanova, Yolanda Lorenzo acompanyada del regidor de Cultura i Tradicions, Jordi Vall-llovera. També hi van assistir l'alcalde de Roda de Ter, Albert Serra i la regidora de Cultura d'aquesta població, Cesca Costa.

La representació es va iniciar a la zona d’aparcament dels carrers de Narcís Monturiol i de Francesc Layret, on es van poder veure els quatre primers actes. Després l’espectacle es va traslladar pel carrer Major fins al camp de batalla, a l’escenari de la plaça de Pau Picasso on va culminar l’obra.

Un any més, la dedicació dels membres de l’associació de La Remençada ha permès fer realitat aquest somni teatral de l’escriptor local Xavier Bertran, musicat pel compositor Xavier Baurier. En aquesta edició, la direcció teatral ha anat a càrrec de Toni Figuera. El muntatge incorpora cada any nous arranjaments per fer-la més entenedora i atractiva per al públic.

Montornès, vila medieval                             

Com a complement perfecte a la Remençada, aquest cap de setmana Montornès ha esdevingut un veritable poble medieval, amb la fira organitzada per la Unió de Botiguers.

Els carrers Major, de Jacint Verdaguer i de Riu Mogent s’han omplert amb més de 50 paradetes amb productes artesans provinents d’arreu de Catalunya i ambientades en l’època.

Durant l’horari de la fira hi ha hagut activitats per a tots els públics com conta-contes, espectacles de màgia, tornejos medievals i exhibició d’aus rapinyaires. A més, un grup de recreació medieval s’ha passejat per la fira per fotografiar-se amb el veïnat. 

Font: web municipal